מתכון דג מלרוזה
מצרכים (ל-2-3 מנות):
4 פילטים של דג מרלוזה (טריים או מופשרים)
1 קישוא פרוס
1 גזר פרוס דק
1 בצל סגול פרוס
חופן עגבניות שרי חצויות
3 שיני שום פרוסות
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
עשבי תיבול: פטרוזיליה קצוצה, טימין, רוזמרין (אפשר גם מיובשים)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציה: חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה
אופן ההכנה:
הכנת התנור והירקות:
חממו את התנור ל-190 מעלות. בתבנית אפייה הנחו את הירקות והשום, תבלו במעט מלח, פלפל, חצי מהשמן ועשבי תיבול.
הוספת הדג:
הניחו את פילה המרלוזה מעל הירקות. תבלו את הדג במלח, פלפל, לימון, השמן שנותר, וניתן לפזר עוד עשבי תיבול לפי הטעם.
אפייה:
כסו את התבנית בנייר אפייה או נייר אלומיניום ותאפו -15 דקות. לאחר מכן הסירו את הכיסוי ותאפו עוד 5-10 דקות עד שהדג מתבשל והירקות מתרככים אך נשארים מעט נגיסים.
בתאבון!
בתאבון!



