ברוכים הבאים לסיטונאות מזוז!

שום קונפי

מתכון לשום קונפי

מצרכים:
• 2 כוסות שיני שום קלופות (בערך 3-4 ראשי שום)
• 2 כוסות שמן זית איכותי (אפשר גם שמן קנולה/חמניות אם רוצים טעם ניטרלי)
• ענף רוזמרין או טימין (לא חובה, אבל מוסיף ארומה נהדרת)
• 1 עלה דפנה (אופציונלי)
• כמה גרגרי פלפל אנגלי/שחור שלם (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. קלפו את שיני השום – הכי נוח זה להשרות את השומים במים חמים לדקה ואז לקלף.
2. שימו את שיני השום בסיר קטן עם השמן. ודאו שכל השום מכוסה בשמן.
3. הוסיפו את עשבי התיבול וגרגרי הפלפל (אם בחרתם להשתמש).
4. חממו על להבה נמוכה מאוד – השמן לא אמור לבעבע, רק לבעבע קלות מאוד אם בכלל.
5. בשלו כך במשך 40–60 דקות, עד שהשום רך מאוד (כמעט מתפרק בלחיצה), וזהוב קלות.
6. הסירו מהאש ותנו לזה להתקרר בתוך השמן.
 
אחסון:
• העבירו לצנצנת נקייה וסטרילית.
• ודאו שכל השום מכוסה היטב בשמן.
• שמרו במקרר עד שבועיים.
❗️שימו לב: בגלל רגישות לשום מבושל בשמן (בגלל סיכון נדיר אך ממשי של בוטוליזם), יש לאחסן רק בקירור, ולא להשאיר בטמפרטורת החדר.
 
🧑‍🍳 הצעות לשימוש:
• למרוח על לחם קלוי
• לערבב בפסטה
• לשלב בפירה או רוטב לסלט
• לשים על פיצה או ירקות קלויים